Billig strømleverandør

blogadmin Blogg

Når du kjøper strøm fra en strømleverandør får du en faktura i posten. Det er mulig at du fortsatt får to fakturaer i posten. Den ene fakturaen er da fra ditt lokale strømselskap. De fakturerer deg for nettleie. Den andre fakturaen kommer fra din strømleverandør som du kjøper strømmen din fra. Det er vanligere at man får to fakturaer hvis man har billig strøm enn om man har en dyrere leverandør. Gjennomfakturering tredde i kraft høsten 2016 og lar nå kraftselskapene sende deg en faktura for både nettleie og strømmen. Dette foregår slik at nettselskapet først sender regningen til strømleverandøren som legger dette til på din faktura for deretter å sende deg en.

Du kan vanligvis betale strømregningen på tre måter: forskuddsbetaling, etterskuddsbetaling eller a konto. Forskuddsbetaling betyr at du betaler for strømmen du tror du kommer til å bruke før du bruker den. Etterskuddsbetaling er det som er mest anbefalt og betyr at du betaler kun for den strømmen du har brukt. Det er en presis og veldig grei måte å betale for strømforbruket på. A konto eller avdragskonto er et delbetalingssystem hvor du betaler et visst beløp forhåndsvis tik en konto som blir trukket fra kontoen når strømmen er brukt.

E-faktura

I Norge kan man betale for varer og tjenester på flere forskjellige måter. Du kan få en faktura i posten. Dette var mest vanlig og den måten man husker det som yngre. Det kom en bunke med papirer i posten, som man åpnet opp og la inn i nettbanker.

Avtalegiro er også en metode som er ganske vanlig for betaling av fakturaer. Du sier da at strømleverandøren kan trekke beløpet fra din konto hver måned. Du trenger ikke gjøre noe ting og pengene går ut av din konto uten at du nødvendigvis er klar over det før etter det har skjedd.

E-faktura er en ny og spennende løsning som tillater strømleverandøren å sende fakturaen rett inn i nettbanken. Der er den lett tilgjengelig for deg slik at du bare kan trykke på betal, ikke betal, slett eller utsett til en annen dato. E-faktura er gratis og gir den full kontroll over når du vil betale regningene og hvordan det skal gjøres. Det er ingen fare for å miste regningene, da de vil være lagret i nettbanken din. Har du flere banker får du fakturaen til hver eneste bank. Dette er veldig praktisk hvis du betaler penger fra forskjellige banker etter hvem som har penger.

Gjør energi effektiviserende tiltak

Ønsker du å spare penger på strømmen kan det være smart og gjøre tiltak i hjemmet som gjør at du ikke trenger å bruke så mye strøm. Dette er typisk for situasjoner når strømmen blir dyr, som er vanligst på vinteren. Når det er kaldt ute så fyrer man mer. Det finnes tiltak man kan gjøre hjemme for å spare på luftlekkasjen. Her er noen tips som en Elektriker Trondheim ville gitt: Bytt vinduer hvis de lekker mye eller etterisoler gulvet om det har sprekker eller annet som slipper kald luften inn. Er det varmt inne er det behagelig.

El-bil

Har du en el-bil så kan du med apper, systemer eller andre digitale verktøy kunne automatisk lade bilen din når strømmen er billigst. Appene ser hvem eier bilen og hvor strømprisen ligger til en hver tid. Slik kan du spare mye penger!

You May Also Like..

Nå har det blitt enklere å finne kontorer i byen

Den siste tiden har det blitt langt enklere å finne kontorlokaler i byene. Tidligere var det tungvint å finne de […]

Hvordan fungerer forbrukslån?

Navn Forbrukslån er et lån som omtales titt og ofte. Navnet forbrukslån er noe som har kommet uten at det […]