Hvem bør være medsøker

blogadmin Lån

Det er ikke hvem som helst du bør ha oppført som medsøker på en søknad om billig forbrukslån. Når du inngår økonomiske forpliktelser med noen andre, er det ikke alltid like lett å spå hvordan fremtiden ser ut Hvis du inngår en låneavtale sammen med samboeren din, eksempelvis, så er det ikke sikkert dere er sammen om fem eller ti år. Skulle det skje noe uforutsett, og du selv er medsøker, så kan du fort sitte med skjegget i postkassa. Det er heller ikke en situasjon du bør sette andre i.

Vær kun medsøker sammen med noen du virkelig kan stole på. Det samme gjelder hvis du har behov for en medsøker, fordi misligholdte økonomiske forhold kan ødelegge et vennskap, eller lignende, for alltid.

Forpliktelser til en medsøker
Et forbrukslån hvor det er en søker, og en medsøker, gjør den andre solidarisk ansvarlig for at betalingsforpliktelsene blir overholdt. Det betyr, at hvis du er den som sitter med forbrukslånet og du ikke overholder nedbetalingsplanen, så vil banken kreve lånet tilbakebetalt av medsøkeren din, for å unngå inkasso. Ved inkasso vil begge to bli ansvarlige for å betale tilbake, og inkassoselskapet vil kreve dette i hele prosessen. Derfor, bruk en medøsker med omhu, men hvis du har med noen du stoler fullt og helt på, er det en gunstig fordel og gjør lånesøknaden bunnsolid. Det er mulig å ha med en medsøker uansett størrelse på forbrukslånet du vil søke på.

You May Also Like..

Smålån på dagen

Med lån på dagen menes man gjerne et lån som man får relativt raskt, men alltid etter en gjennomført kredittsjekk. […]

Låne med medsøker

Har du problemer med å få godkjent lånesøknaden, er det mulig å søke sammen med en med søker. Har du […]