Låne penger på nett

Det er lettere enn aldri før å låne penger på nett. Vi skal ikke så alt for langt tilbake i tid, før det var helt vanlig å gå inn i banken for å levere inn en lånesøknad. Ofte, skulle du ha en samtale med an bankrådgiver og redegjøre for hva lånet skulle brukes til. I dag, noen få år senere, er situasjonen en helt annen. Trenden angående forbrukslån, og samfunnet for øvrig, er at du kan sende søknad om forbrukslån elektronisk Det har vært mulig å flere år nå, men på det siste har også de ordinære bankene fulgt med, fordi før var det kun kredittbankene og andre mindre aktører, som lot deg gjøre dette.

Så lenge du har BankID kan du gå gjennom hele prosessen helt elektronisk. Det betyr, at all kommunikasjon, lånesøknader og eventuelt signering av låneavtale skjer elektronisk, og du signerer alt med en elektronisk signatur

Låne penger med BankID
BankID er et fantastisk redskap, som bruker avanserte sikkerhetsmetoder, og lar deg logge inn på nettsteder som oppbevarer sensitiv informasjon om deg. Du kan også bruke BankID til ulike bankløsninger, som å gå inn på nettbanken, behandle lån og andre viktige ting. Med elektronisk signatur kan du identifisere deg og signere sidestilt med at du faktisk møtte opp i banken og signerte et stykke papir.

Dette gjelder også når du skal søke om forbrukslån, eller du skal akseptere en låneavtale mellom deg og banken. De aller fleste långivere i dag lar deg nemlig benytte BankID i hele prosessen, fordi det er tidseffektivt og en sikker løsning til at banken vet at du er deg, og ingen andre som vil låne i ditt navn.

Hvordan du kan signere
I forbindelse med en lånesøknad skal du oppgi enkelte opplysninger om deg. Her skal du fylle inn personnummeret ditt, økonomiske forhold, og enkelte andre personlige opplysninger. For at banken skal kunne gå videre med lånesøknaden din, er det viktig for banken, at du også akseptere de kan innhente opplysninger om deg gjennom et kredittopplysningsbyrå. Det er i praksis dette du signerer på, men det er også for å godkjenne lånesøknaden for din part.

Etter at lånesøknaden er signert, og etterfølgende behandlet, er det tid for at banken gir deg et tilbud. Dette tilbud kommer, som regel, vi epost, og i den eposten er det gjerne en link til en ekstern side, som leder deg til banken, I det vinduet som da vises på skjermen, vil det være en låneavtale du kan lese gjennom og deretter signere, hvis du sier deg ening i hva avtalen inneholder og innebærer for deg.

Penger utbetalt på konto
Når søknaden er signer, låneavtalen akseptert og sendt inn, vil banken sette forbrukslånet til utbetaling. Da kommer pengene på kontoen din, helt automatisk, noe som også foregår elektronisk. Vi lever i en spennende tid hvor det elektroniske mediet har tatt helt overhånd, også når du skal få deg et forbrukslån – enklere blir det ikke. Det sparer deg for mye tid og alt kan gjøres fra dataskjermen.