Smålån på dagen

blogadmin Lån

Med lån på dagen menes man gjerne et lån som man får relativt raskt, men alltid etter en gjennomført kredittsjekk. Flesteparten opplever å få uforutsette kostnader i gjennom livet, det kan handle om en noe dyr legeregning eller en svært spontan reise. Det er lurt å ha en buffer i bakhånd, men dersom du ikke har det, kan behovet for et kortsiktig smålån oppstå. Et smålån på dagen kan gi deg en økonomisk frihet.

Får jeg utbetalt pengene samme dag?

Som nevnt så utføres det kredittsjekk på alle lån i Norge, dermed vil det være optimistisk å håpe på et lån på dagen. På grunn av kredittsjekken er du aldri garantert å få et lån utbetalt på dagen. Et smålån utbetales likevel ofte raskere enn et større forbrukslån, så hvis du er på utkikk etter å få et raskt lån, vil nok et smålån være det beste. Du kan altså få et smålån hurtig, men aldri på minuttet, som noen tilbydere reklamerer med.

Fordeler med smålån:

·  Du kan få et smålån utbetalt på dagen dersom du søker tidlig på dagen og kredittsjekken utføres raskt

·  Et smålån gir et større økonomisk spillerom

·  Du trenger ikke å stille med sikkerhet

Negativt med smålån:

·  Det er ofte svært høy rente på lån på dagen og smålån

·  Det er ofte høye avgifter på smålån

·  Det er ofte kort nedbetalingstid på smålån

Man trenger ikke å stille med sikkerhet på et smålån. Det vil si at din inntekt er bankens forsikring for om du kan betale tilbake pengene. Denne type låneform fører med seg en stor risiko for långiver, men dette kommer til uttrykk i rentesatsene på et smålån.

Jo lavere lånerammen din er, jo høyere rente må du regne med å få. I og med at det ofte er kort nedbetalingstid, ligger renten høyt, dette skyldes at banken skal kunne tjene penger på lånet. Du kan møte på rentesatser på flere hundre prosent på de aller minste smålånene.

Forskjellen på smålån og forbrukslån

Hvor mye penger du låner er egentlig forskjellen på et smålån og et forbrukslån. Begrepet smålån betegnes gjerne for summer fra 1000 kroner til 70.000 kroner. Du kan maks låne 600.000 kroner på et forbrukslån i dag. Selv om det ikke er en garanti for dette så kan et smålån utbetales raskere enn et større forbrukslån.

You May Also Like..

Hvem bør være medsøker

Det er ikke hvem som helst du bør ha oppført som medsøker på en søknad om billig forbrukslån. Når du […]

Låne med medsøker

Har du problemer med å få godkjent lånesøknaden, er det mulig å søke sammen med en med søker. Har du […]